Zoek je een cadeau voor een motorrijder? Dit weekend is het moment! (2024)

Leestijd: 5 minuten

17 december 2022

Is je motorrijdende vader, collega, vriend of vriendin binnenkort jarig? Zoek je een cadeau voor een motorrijder voor de kerst? Er zijn een hoop spullen, benodigdheden of accessoires waar je een motorrijder ontzettend blij mee zal maken. Als je zelf geen motor rijdt, is het waarschijnlijk best wel lastig om erachter te komen wat je aan een motorrijder cadeau moet doen. Wij helpen je! Ben je wel een motorrijder en wil je gewoon inspiratie opdoen voor een cadeau aan jezelf? Dan helpen we je natuurlijk ook.

De prijs van een cadeau voor een motorrijder kan natuurlijk alle kanten op. Daarom verdelen we de verschillende cadeautips in meerdere prijsklassen. Zo is er voor ieder budget wel iets te vinden. Tip: je kunt natuurlijk ook enkele cadeaus combineren en er een samengesteld pakketje van maken!

Inhoudsopgave Verbergen

1.Cadeau voor een motorrijder tot 20 euro

2.Cadeau voor een motorrijder tussen de 20 en 50 euro

2.1.Black+Decker Gereedschapsset

2.2.SXP Schijfremslot met ART 4

3.Cadeau voor een motorrijder vanaf 50 euro

3.1.Tecmate Optimate 4 Acculader

3.2.SP Connect telefoonhouder

Cadeau voor een motorrijder tot 20 euro

Alpine Motosafe Race of Tour oordoppen

Oordoppen tijdens het motorrijden zijn cruciaal voor iedere motorrijder, dus ideaal om cadeau te doen! Ze zorgen ervoor dat je geen gehoorschade oploopt door schadelijke windruis. De Motosafe oordopojes van Alpine zijn herbruikbaar, universeel, comfortabel en worden geleverd in een mooi draagtasje en doosje.

Ze zijn er in twee varianten: Race en Tour. De Race variant heeft iets zwaardere demping en is geschikt voor op het circuit. Voor toeren zijn de Tour oordoppen van Alpine zeer geschikt.

De prijs van de Alpine Motosafe Race en Tour oordoppen ligt zo rond de 15 euro!

Muc-Off Waterless Wash motor reinigingsspray

Een motorrijder is meestal heel erg zuinig op zijn of haar motor. Goed poetsen hoort daar dan ook zeker bij. Muc-Off maakt als één van de beste vele schoonmaakproducten voor alle motorfietsen. En daarbij weten ze hun producten ook nog eens een leuke en cadeau-waardige uitstraling te geven, zoals je kunt zien bij deze Waterless Wash reinigingspray.

Zoals de naam al aangeeft is deze spray van Muc-Off te gebruiken zonder dat je water nodig hebt. Spray het spul op je motor, laat de actieve formule zijn werk doen en wrijf het uit met een schone microvezeldoek. Het resultaat: een glanzende en streepvrije motor binnen een paar minuten.

De Muc-Off Waterless Wash reinigingspray kost zo’n 20 euro. Maar ze hebben veel meer producten in een mooi jasje: bekijk ze hier.

Cadeau voor een motorrijder tussen de 20 en 50 euro

Black+Decker Gereedschapsset

Deze Black+Decker gereedschapsset bestaat uit 71 delen die je kunt gebruiken voor het sleutelen aan je motor (of auto). Er zit van alles in wat je nodig kunt hebben, zoals: een verstelbare moersleutel, inbussleutelset, ratelbitschroevendraaier, steeksleutels, een zaklamp en een ratel met doppen.

Door het compacte formaat en het stevige, oprolbare tasje is de gereedschapsset gemakkelijk op de motor mee te nemen. Je kunt ‘m altijd met je meenemen tijdens een lange reis met de motor. Want je weet nooit wanneer je wat gereedschap kunt gebruiken… Bij sommige motoren zal de set onder het zadel passen. Zo niet, dan past de oprolbare tas gemakkelijk in een rugzak of motortas/-koffers.

Deze 71-delige gereedschapsset kun je al voor iets meer dan 40 euro kopen bij bol.com!

SXP Schijfremslot met ART 4

Heeft degene aan wie je een cadeau gaat geven pas net of nog geen motor gekocht? En heeft hij of zij nog geen slot of alleen nog maar een hangslot aangeschaft? Dan kan een schijfremslot een goed idee zijn! Bespaart de ontvanger weer enkele tientjes bij de toch al vrij prijzige hobby. En dat kan zeker fijn zijn voor beginners.

Vrijwel iedere motorrijder heeft een schijfremslot; ze zijn compact, veilig, makkelijk mee te nemen en goedgekeurd voor veruit de meeste verzekeringen. Misschien is dit wel het meest waardevolle cadeau voor een motorrijder!
De schijfremsloten van SXP zijn er in verschillende kleuren en worden geleverd met een reminder kabel en handig tasje. En het mooiste van alles: ze kosten ongeveer 3 tientjes.

Te koop bij bol.com: SXP Schijfremslot ART 4.

Cadeau voor een motorrijder vanaf 50 euro

Tecmate Optimate 4 Acculader

Ook dit is weer zo’n product dat iedere motorrijder nodig heeft. Althans, als hij of zij de motor in de wintermaanden een tijdje stil zet en de accu goed wil onderhouden. De Tecmate Optimate 4 is een druppellader die ervoor zorgt dat de accu van een motorfiets in topconditie blijft wanneer de motor voor een lange tijd niet gebruikt wordt. De Optimate 4 is een van de meest populaire en meest gebruikte acculaders voor motorrijders. En dat is niet voor niks. De lader initialiseert, diagnosticeert, herstelt, laadt, test en onderhoudt elke accu.

Het fijne aan deze specifieke druppellader is dat je ‘m kan ophangen en kan gebruiken terwijl de accu nog gewoon in de motor zit. Ook is het natuurlijk alsnog mogelijk om de accu uit de motor te halen en deze lader te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je de accu op een andere, warmere plek neer wil leggen.

De Tecmate Optimate 4 is te koop voor ongeveer 60 euro.

SP Connect telefoonhouder

Veel motorrijders kunnen niet meer zonder een telefoonhouder zodra ze er eentje hebben gehad. Je kunt ze gebruiken om te navigeren en om mooie routes te rijden met apps als Waze en Calimoto zonder dat je een duur navigatiesysteem nodig hebt.

De houders van SP Connect behoren tot de beste telefoonhouders voor motorrijders. Ze zijn daarom ook wel wat duurder dan andere merken of merkloze houders. Enkel de houder kost zo’n 70 euro. Dan heb je nog een telefoonhoesje nodig dat specifiek voor jouw telefoon is gemaakt. Daarnaast is het aan te raden om een vibratie demper te kopen. Zeker wanneer je een nieuwere telefoon met een mechanische beeldstabilisator hebt. Anders is de kans aanwezig dat je camera kapot gaat. Met oudere telefoons zoals een iPhone 8 heb je hier in ieder geval geen last van.

Dus, een SP Connect telefoonhouder is een wat duurder cadeau maar je zult de ontvangende motorrijder er zeker blij mee maken!

P.S. van onderstaande cadeau ideeën hebben wij een uitgebreide review geschreven:

  • Alpine Motosafe Race en Tour oordoppen
  • SXP Schijfremslot ART 4
Zoek je een cadeau voor een motorrijder? Dit weekend is het moment! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5855

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.