Colberts, Blazers & Jasjes | Morgen in huis | Suitable (2024)

Heren colberts en blazers

Een heren colbert is een basic wat niet mag ontbreken in jouw garderobe. Een colbert kan je op verschillende manieren dragen en combineren. De meest gangbare kleur van een blazer is donkerblauw of antraciet. Een colbert behoort tot de modeklassiekers. Je kunt er maar beter eentje in de kast hebben, want hij kan met heel veel andere kledingstukken worden gecombineerd en is geschikt voor elke gelegenheid. Hij maakt altijd een goed figuur of het nou met T-shirt en jeans is voor in de vrije tijd, of met hemd, das en chino bij formele gelegenheden. Voor diegene die het nog niet wisten een herencolbert is een jasje met één of twee rijen knopen, een kraag en revers. De heren colberts zijn verkrijgbaar van verschillende merken waaronder Blue Industry, Profuomo en Van Gils. Ook heeft Suitable zelf een ruim assortiment blazers. Twijfel niet en bestel jouw colberts bij Suitable!

Een heren colbert voor zakelijke gelegenheden

Een colbert dragen naar het werk is heel normaal. Vaak draag je een colbert tijdens een afspraak of bij het geven van een presentatie. Kleuren die het bij dit soort momenten goed doen zijn donkerblauw (navy slim fit blazers zijn helemaal in) of antraciet. Ook met een geruit colbert kom je netjes voor de dag. Bestel jouw business casual of business informal wear bij Suitable.

Een casual heren colbert

Naast zakelijk kan je een colbert ook heel goed casual dragen. Kies bijvoorbeeld voor een colbert van jersey stof voor een sportieve look. Of combineer jouw katoenen blazer met een stoer of basic T-shirt. Maak jouw outfit af met een jeans, deze mag best wat meer wassing hebben.

Voor welke stof kies je bij een heren blazer?

Heren blazers zijn gemakkelijk te combineren met een nette pantalon of casual spijkerbroek, voor een stoere, maar toch geklede uitstraling. Suitable heeft enkele luxe afgewerkte heren colberts voor jou geselecteerd, zowel in linnen, katoen als wol. Een colbert heren kan bij iedere gelegenheid gedragen worden en is daarmee zowel een onderdeel van jouw (business) kostuum als van jouw "gewone" kleding. Zo kan je een colbert heren ook als casual colbert jasje dragen.

Hoe combineer je een heren colbert?

Blazers voor heren kunnen naar vele gelegenheden gedragen worden en in verschillende combinaties. Voor belangrijke zakelijke gelegenheden combineer je en colbert voor heren met bijpassende pantalon. Voor een smart casual uitstraling draag je het colbert met een chino of donkere spijkerbroek. Maak je outfit af met een overhemd of nette polo.
Privé kan je het heren colbert combineren met een T-shirt of polo. Maak je outfit af met een stoere jeans en sneakers.

Verschillende pasvormen van colberts, blazers en jasjes.

Colberts hebben verschillende pasvorm. Kijk goed naar de pasvorm die het beste bij jou past. De verschillende pasvormen zijn Slim-fit, Modern-fit en Tailored-fit. Een slim-fit blazer heeft een slanke pasvorm en valt getailleerd langs het lichaam. Deze pasvorm kan je ook bestempelen als een getailleerde fit. Een modern-fit is licht getailleerd en heeft een normale pasvorm. De tailored-fit is de meest voorkomende pasvorm. Deze fit heeft een slank silhouet en valt licht getailleerd om het bovenlichaam. Ook de tailored-fit heeft een normale pasvorm.

Hoe combineer ik een colbert of blazer naar een sollicitatie

Investeer in een mooi basic heren colbert of blazer. Zorg ervoor dat het altijd makkelijk te combineren dus start met donker blauw / navy. Combineer dit met een contrasterende chino of pantalon, denk aan grijs of khaki. Kies een mooi, passend en effen wit of lichtblauw overhemd. Stem de kleur van jouw nette schoen ( bruin of donkerblauw) af met de riem die je zult dragen. Zorg er altijd voor dat je kleding schoon en zonder vlekken is.Kijk goed bij welk bedrijf je solliciteert en wat de gebruikelijke kledingvoorschriften zijn, om niet overdressedaan te komen maar ook niet underdressed. Indien er veelal pakken wordt gedragen zou je prima een blauwe das kunnen dragen. Kies een klein dessin of geen dessin om de aandacht niet af te leiden.

Hoe onderhoudt je een Heren colbert of blazer

Voldoende afwisseling zorgt ervoor dat jouw colbert/blazer beter en langer mooi blijft. Soms vanwege de wol die erin verwerkt is kan je jasje gaan pillen. Dit is een heel natuurlijk proces, vaak zie je dit onder je oksel of op de rug. Eigenlijk op de punten waar veel wrijving plaatsvindt. Je kunt gemakkelijk een ontpiller kopen, dat is een klein apparaat waar kleine mesjes op de oppervlakte van je kleding de 'bolletjes' pilling er zorgvuldig vanaf wordt gesneden. Daarnaast is het aan te raden om altijd je colbert of blazer op te hangen aan een brede kledinghanger. Hierdoor blijven de schouders netjes en krijg je geen rare smalle hoekjes op je schouders. Breng in samenhang met hoe vaak je de heren blazer of colbert draagt eens in het kwartaal naar een stomerij. Om even grondig schoon te laten maken. Voor oppervlakkige vlekjes kun je voorzichtig met een vochtig doekje deze proberen te verwijderen, gebruik hierbij geen chemische schoonmaakmiddelen omdat er goed moet worden gekeken naar de materialen van het jasje en je anders schade aanbrengt aan je heren colbert of heren blazer.

Opbergruimte van een heren colbert of heren blazer

Ja, er zitten een hoop zakken in en op je colbert of blazer .. maar ons advies luidt als volgt: 'Gebruik deze zo min mogelijk'. De binnenzak is enigszins nog een optie om je telefoon of pen in te dragen. Maar als jij in de zijzakken zware spullen opbergt dan gaat dat ten koste van het model van jouw heren colbert of blazer. Het gewicht van de spullen die je erin draag rekt de stof uit. Waardoor je het op de dagen dat je deze spullen niet mee sjouwt altijd zichtbaar blijft dat het model is aangetast, dat is én zonde en maakt je heren colbert of blazer slordig.

Colberts, Blazers & Jasjes | Morgen in huis | Suitable (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6455

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.