8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (2024)

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (1)
Alweer bijna een jaar geleden ben ik samen met mijn moeder op vakantie gegaan naar Milaan. In dit artikel deel ik met jullie enkele tips met welke dingen leuk zijn om te doen in Milaan. Wij waren er vier dagen, wat relatief vrij kort is, maar toch geef ik enkele leuke tips mee. Ook deel ik de plekken in Google Maps zodat je ze zelf makkelijk terug kan vinden. Omdat Make Me Blush natuurlijk veel over beauty gaat, deel ik ook al mijn beauty shoptips voor in Milaan.

Volg je Make Me Blush al op ? En ?

Vervoer

In Milaan kan je makkelijk reizen met het openbaar vervoer, bij sommige hotels kan je ook dagkaarten kopen voor het OV. Wij betaalden € 4,50 per persoon voor een 24 uurs kaartje, er waren eventueel ook andere opties mogelijk. Zoals bijvoorbeeld voor een langere of kortere tijd. Met dit kaartje kan je reizen met alles van dezelfde vervoeder (ATM). Je kan dus reizen met de tram, metro en bus. Persoonlijk vind ik zeker dat je eens een ritje met de tram (lijn 1 of 10) zou moeten maken. Deze tram ziet er naar mijn idee zo mooi en oud uit dat het zeker een leuke ervaring is om daar een (kort) ritje mee te maken.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (2)

Goedkoop en snel bij de Duomo

De Duomo móet je eigenlijk wel gezien hebben als je naar Milaan gaat. Dit is naar mijn idee het mooiste van Milaan. Je kan de Duomo in, maar ook op. Als tip van Sophie kreeg ik om de Duomo juist op te gaan en die tip deel ik graag weer verder. Er staat namelijk bijna altijd een enorme rij (in de bakkende zon) als je de Duomo in wilt. Je moet dan vaak zo’n 1,5 uur wachten werd ons verteld door de verkoper van de kaartjes. Je kan wel extra dure kaartjes kopen om de rij te vermijden. Wij kozen ervoor om de Duomo op te gaan met de trap (lift is ook mogelijk). Het zijn wel heel wat treden, maar vergelijk het met iets van zes verdiepingen. Het is echt goed te doen! Wij betaalden hiervoor € 9,- per persoon. Het uitzicht is echt prachtig en heel bijzonder om te zien. Er zijn veel verschillende tickets verkrijgbaar en volgens mij kan je ze ook van te voren kopen. Lees je dus van te voren goed in zou ik zeggen.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (3)

Ottimo Masssimo

De eerste dag dat wij in Milaan waren, waren wij opzoek naar een leuk cafeetje om iets te drinken. We wouden liever niet het duurste van het duurste betalen en kozen ervoor om willekeurig wat steegjes in te gaan. We kwamen uit bij Ottimo Massimo en hebben hier heel goedkoop iets lekkers kunnen drinken. Je kan hier heerlijk buiten zitten op zachte lounge-achtige stoelen en krukjes. Wij waren verbaasd hoe goedkoop het was omdat het gevoelsmatig niet lang lopen was vanaf de Duomo. Wij betaalden maar € 3,70 voor een gewone koffie en een Latte Macchiato.


Hierboven zie je de exacte locatie in Google Maps.

Chocolat

Van mijn zus kreeg ik als tip om ijs te eten bij Chocolat en dit raad ik jullie ook zeker aan! Chocolat is een ijssalon met bijzondere smaken! Zoals de naam al zegt: heel veel met chocola! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor witte chocola, Nutella, pure chocola, maar ook lemon cream, cheesecake, yoghurt en nog veel meer. Je kan ook kiezen voor koffie met een snack of een lunch.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (4)

Navigli

Navigli is een hele mooie wijk in Milaan met allemaal grachtjes. Wij zijn hier een avond naartoe gegaan na te hebben geshopt in het centrum van Milaan. Er zijn hier heel veel restaurantjes en cafeetjes waar je wat kan gaan eten en drinken. De sfeer daar is erg leuk en ook wel een beetje romantisch, de grachten zien er prachtig uit en je kan er heerlijk eten.


Hier is de exacte locatie te vinden waar wij die avond hebben gegeten.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (5)

Hop On Hop Off Bus

In veel grote steden hebben ze wel de Hop On Hop Off bus en waarschijnlijk ken je het ook wel. Persoonlijk vind ik dit zeker een aanrader. Je kan dus een kaartje kopen voor deze bus en je hebt in Milaan drie verschillende lijnen waar je dan mee kan rijden. Je rijdt langs mooie bezienswaardigheden/plaatsen en d.m.v. gekregen oordopjes kan je luisteren wat het zo bijzonder maakt. Je kan makkelijk overal uit- en instappen. Mijn tip is wel om de app te downloaden zodat je ziet waar de bus rijd. Soms loopt een bus flink wat vertraging op waardoor hij bij ons wel eens 25 minuten te laat bij een stop kwam. Om deze tijd in te halen had onze buschauffeur ook gewoon de route compleet afgesneden waardoor je heel veel stops miste, zodat hij zijn tijd in kon halen. Schandalig eigenlijk! Dat hij niet helemaal op tijd rijd is dus wel een nadeel, maar de bustour zelf vind ik persoonlijk wel leuk. Je kan namelijk rustig zitten na al dat vele lopen wat je waarschijnlijk wel doet en krijgt ook nog veel te zien. Ook kom je zo makkelijk bij bezienswaardigheden zoals het voetbalstadion, de Duomo, de Arco Della Pace en nog veel meer. Een kaartje kost €23,- voor 24 uur voor alle drie de lijnen, er is eventueel nog een optie voor een langere tijd.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (6)

Arco Della Pace

Arco Della Pace is een plekje waar wij altijd met de tram doorheen moesten om naar de stad te komen. Ook is dit een plek waar je langskomt met de Hop On Hop Off Bus. Hier is ook Milaan haar eigen triomfboog te zien; de boog van de vrede. Het is erg mooi om te zien, je kan er nog een leuke wandeling maken in het parkje en in de avond kan je langs de weg heerlijk eten in één van de vele restaurantjes. Je kan hier komen met de (oude) tram waar ik het eerder over had, die je ook op de foto ziet.


Hier is de exacte locatie te zien in Google Maps.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (7)

Beauty Shoppen in Milaan

Make Me Blush is natuurlijk een website die vaak gaat over beauty en daarom kan ik het niet laten om ook mijn shoptips op het gebied van beauty mee te geven. In Milaan heb je (als ik het goed zeg) 4 Sephora’s, waarvan één midden in het centrum. De andere drie zijn met de Hop On Hop Off bussen ook heel makkelijk bereikbaar aangezien je er langs rijd. Er is een Sephora makkelijk bereikbaar als je met de Hop On Hop Off bus de groene lijn pakt en bij punt 13 uitstapt. Een andere Sephora is makkelijk te lopen als je met de Hop On Hop Off bus de blauwe lijn pakt en bij punt 8 uitstapt. Je kan natuurlijk ook makkelijk en goedkoop met de Metro gaan!

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (8)
De merken die ze bij Sephora in Milaan verkopen zijn onder andere: Too Faced, Kat von D, Becca, Hourglass, Make Up For Ever, Nars, Benefit en Urban Decay. Niet in ieder filiaal verkopen ze hetzelfde assortiment. Let trouwens ook goed op op de kortingsbakken bij de Sephora. Hier heb ik nog een palette van Urban Decay kunnen scoren met 50% korting.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (9)
Ook hebben ze meerdere NYX Cosmetics winkels in Milaan. Verder verkopen ook nog het merk Wycon Cosmetics, maar persoonlijk trok mij dit niet heel erg aan. Als laatste tip wil ik nog de winkel Muji meegeven. Hier verkopen ze namelijk hele mooie organizers waar je je make-up in op zou kunnen bergen. Helaas vlogen wij met enkel handbagage en kon ik het dus niet meenemen, helaas.

Heb jij al plannen voor deze zomer? Dit jaar staat voor mij Malta op de planning!

Fouten, onjuistheden en wijzigingen zijn voorbehouden.

8 plekken waar je heen moet in Milaan + beauty shoptips - Make Me Blush (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6473

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.